Showkops Concento

“The noblest art is that of making others happy” - P.T. Barnum

Tina Turner - Simply the best.

Simply the Best is een van de succesvolste albums van zangeres Tina Turner. Het album bereikte de top vijf in de albumhitlijsten van onder meer het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Zwitserland. In de Verenigde Staten kwam het album echter niet verder dan een 113e plaats in de Billboard 200.[1]

In de landen Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Finland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten verkreeg het album de platina status. In Canada, Frankrijk, Duitsland en Polen werd het album goud.


Achtergrond

"The Best" is geschreven voor Tyler door Mike Chapman en Holly Knight en geproduceerd door Desmond Child. Knight vertelde over het nummer: "'Simply the Best' is een van die zeldzame juwelen, een positief nummer dat niet goedkoop is. Maar het moeilijke deel is om iets te schrijven in een positieve modus dat echt is - dat is een moeilijke taak." De single bereikte de tiende plaats in Noorwegen en de 95e plaats in het Verenigd Koninkrijk. Op de B-kant van de single stonden twee zeldzame nummers, "The Fire Below" en "Under Suspicion".

In 1989 werd "The Best" gecoverd door Tina Turner op haar album Foreign Affair, geproduceerd door Dan Hartman. De saxofoonsolo op deze versie werd gespeeld door Edgar Winter. De versie van Turner werd een wereldwijde hit en behaalde de top 10 in een groot deel van Europa. In de Verenigde Staten kwam de single echter niet verder dan de vijftiende plaats. In 1992 nam Turner een nieuwe versie van het nummer op met de Australische zanger Jimmy Barnes ter promotie van het rugbykampioenschap van de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales onder de titel "(Simply) The Best". Deze versie verscheen ook op een bonuseditie van haar compilatiealbum Simply the Best.

De versie van Turner is vaak gebruikt in de media en tijdens sportevenementen. Zo is het gespeeld tijdens thuiswedstrijden van de sportteams Buffalo Bisons, San Francisco 49ers, Pittsburgh Penguins, Philadelphia 76ers, New York Yankees, Rangers Football Club en PSV. Ook werd het een themanummer voor de Braziliaanse Formule 1-coureur Ayrton Senna, die tijdens een concert van Turner in Adelaide na afloop van de Grand Prix van Australië als winnaar van de race het podium op kwam lopen. Hoewel Turner het nummer al had gespeeld tijdens dat concert, besloot zij het nog een keer te spelen als eerbetoon aan Senna. Daarnaast is het nummer gebruikt in afleveringen van The Drew Carey Show, 30 Rock en de Britse versie van The Office.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram