Showkops Concento

“The noblest art is that of making others happy” - P.T. Barnum

Cyndi Lauper - Girls just to want have fun.

Girls Just Want to Have Fun is een liedje uit 1979, geschreven door Robert Hazard en bekendgemaakt door Cyndi Lauper.

Achtergrond

 

Het lied was geschreven door Robert Hazard, die het ook opgenomen had als een demo in 1979. Hij schreef het vanuit een mannelijk standpunt. Lauper veranderde de songtekst minimaal naar een meer vrouwelijke versie die goedgekeurd werd door Hazard. Haar versie verscheen op haar eerste solo studioalbum, She's So Unusual (1983). Het lied gaat over de rol van vrouwen in de wereld en wordt beschouwd als een klassieker voor feministen. De film Girls Just Want to Have Fun (1985) is vooral gebaseerd op dit lied alhoewel het lied zelf niet in de film speelt.

Het lied wordt vaak gebruikt in televisieseries zoals Bones, The Simpsons, Friends en Married... with Children; films zoals I Now Pronounce You Chuck and Larry (2008), The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (2005) en Night of the Comet (1984); en videospellen zoals SingStar, BioShock Infinite en Stepping Selection.

In 1994 heeft Lauper het lied helemaal verwerkt tot een nieuwe reggae-hit "Hey Now (Girls Just Want to Have Fun)" en later een akoestische versie met het Japans duo Puffy AmiYumi op het verzamelalbum The Body Acoustic (2005). In 2008 heeft ze het lied ook met "Set Your Heart" verwerkt tot een mash-up.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram