Showkops Concento

“The noblest art is that of making others happy” - P.T. Barnum

Beyonce - If i where a boy

If I Were a Boy is een nummer van de Amerikaanse zangeres Beyoncé. Het nummer is de eerste single die werd uitgebracht van haar derde solo-album I Am... Sasha Fierce. Het nummer werd geschreven door BC Jean en Toby Gad, die ook de schrijver is van onder meer Big Girls Don't Cry van Fergie. Jean nam het nummer aanvankelijk zelf op, maar zag het afgewezen worden door haar platenmaatschappij. In de Verenigde Staten werd het nummer samen met Single Ladies (Put a Ring on It) als leadsingle uitgebracht. In andere landen werd Single Ladies als tweede single uitgebracht.Achtergrond

In If I Were a Boy zingt Beyoncé over hoe het zou zijn als zij een man was. Ze zingt over hoe makkelijk het zou zijn om vreemd te gaan, als man zou ze zich daar gemakkelijk van af kunnen maken tegenover een partner. Aan het einde van het nummer zingt ze echter But you're just a boy, waarna het duidelijk wordt dat het haar partner is die vreemd is gegaan.

In Nederland werd het nummer door Radio 538 gekozen als Alarmschijf.

In het Verenigd Koninkrijk werd het nummer uitgebracht op 3 november. Deze dag werd door de Britse tabloids "Super Monday" genoemd, aangezien ook Britney Spears, Christina Aguilera en Leona Lewis op deze dag hun single uitbrengen. If I Were a Boy kwam met de tweede positie het hoogst binnen van allen. Uiteindelijk behaalde ze ook nog de toppositie.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram